T-NEST

Alle puppies

press to zoom

Alle teefjes

press to zoom

Alle reutjes

press to zoom

Alle puppies

press to zoom
1/3

Geboren : 4 maart 2020

5 teefjes en 4 reutjes 

Beschikbaar vanaf 8 weken (einde april)

binnen België 

NB: 15 weken regel voor het buitenland

(o.a. Nederland)

FOTO'S (klik op de link)

 


 

Hallo,

 

laat ons onszelf even voorstellen. Wij zijn Sylvie en Benny, samen erkend hobby fokker van Siberian huskies sinds 2008 en actief in hondententoonstellingen.

In deze moeilijke tijd van de corona crisis hebben wij enkel zaken alvast hier neergepend die we anders graag tijdens een bezoekje graag toelichten.

Hopelijk kunnen we dit snel terug doen!

 

Als hobby fokker doen wij maximum 2 nestjes pups per jaar met medisch gekeurde ouders met stamboom. Dit betekent dat al onze puppies ook een stamboom krijgen en natuurlijk de nodige medische zorgen (inentingen en ontwormingen naar gelang de leeftijd)  en een medisch paspoort.

Onze honden zijn afkomstig uit bloedlijnen (Verenigde Staten, Canada, Rusland, Polen) waar we nu al enkele jaren meewerken.

 

We kweken niet op kleur, noch de vacht noch de ogen. De natuur geeft ons wat de natuur ons wilt geven. Soms is dat rood, soms is dat grijs maar meestal een mix van kleuren. Onze eigen honden hebben allemaal bruine of amber kleurig ogen en het is heel zeldzaam dat we blauwe ogen in onze puppies hebben.

Gezondheid

Elke nest die hier geboren wordt, is in de eerste plaats met een bepaalde bedoeling voor onze eigen kennel. Normaal blijft er ook een puppy van de nest bij ons, die wij dan laten opgroeien en kijken hoe dit past binnen onze toekomstplannen. Voor ons is karakter en gezondheid belangrijk. We werken dan ook enkel met honden met een rustig en sociaal speels karakter.

 

Onze honden voldoen aan de gevraagde testen van heupen en ogen maar het mooiste bewijs dat wij kunnen leveren, is dat we altijd een pup laten opgroeien bij onszelf. Wij willen geen zieke honden of honden die van karakter niet thuishoren in een thuisgezin.

 

Er zijn heel veel testen beschikbaar maar je moet ook meenemen dat voor elke nestcombinatie die wij doen, er telkens discussies aan vooraf gaan waarom we een nest doen.

Voor elke nestcombinatie die we doen, zijn er minstens 10 die we om verschillende redenen niet doen. We selecteren dan ook vrij streng en als de vader of moeder voor wat voor reden dan ook volgens ons geen geschikte ouder is, dan zullen wij hier ongeacht afkomst, leeftijd, ... niet opnemen in ons fokprogramma.

Niet elke reu of teef is een geschikte ouder en jammer genoeg zien wij vaak genoeg ouders die beter geen puppies zouden hebben.

 

Je kan allerlei testen doen maar geen enkele fokker zal garantie geven voor de levensduur van de pup. Ze zullen wel extra testen doen om hun prijs te verhogen of een hogere prijs te rechtvaardigen maar een levenslange garantie ga je daarmee niet krijgen.

Fokken met dieren is een mengsel maken van genen van de ouders en uit dat mengsel wordt een pup geboren. Wij doen ons best om dit mengsel zo goed mogelijk te krijgen maar de natuur blijft de natuur en niet alles valt te controleren.

Daarnaast is er ook een grote factor die omgevingsfactoren wordt genoemd. Van zodra een pup naar zijn nieuwe thuis vertrekt, hebben wij geen 100% zicht op de dagelijkse bezigheden van die pup. We kunnen advies en raad geven maar daarom volgen mensen deze nog niet op en die omgevingsfactoren hebben een invloed op het groeien van een pup.

 

Als wij als mens evenveel testen zouden ondergaan voordat we een baby op de wereld zetten dan dat we verwachten van een puppy, dan zouden we geen overbevolking kennen.

 

Wat is een Siberian?

Siberians zoals wij ze noemen, zijn niet zomaar honden. Er wordt wel eens beweerd dat ze meer weten dan dat goed is voor ze.

Het zijn slimme dieren maar vooral slim als ze zelf het voordeel ervan inzien. 10 keer dat touw gaan halen kan je zelf ook doen, maar wees maar zeker dat je veel gaat lachen met een Siberian Husky in huis, af en toe wat groen maar lachen zal je!

 

Siberians kunnen perfect dingen aanleren. We hebben meerdere honden die hun brevet gehaald hebben op vlak van gehoorzaamheid en ook wedstrijden doen. Maar een Siberian heeft een eigen karakter en met dat karakter moet je kunnen leven.

 

Van elk ras kan je slechte verhalen vinden en zo ook van Siberians.

Huilen, ontsnappen, dingen verwoesten, ... zijn allemaal dingen die gebeuren maar heel vaak zijn daar gegronde redenen voor en dat is de vraag om aandacht.

Slechte aandacht is ook aandacht.

 

Een Siberian is geen hond die je achteraan in de tuin kan opsluiten in de tuin, 's morgens een wandeling ermee doen dan 10u van huis gaan om te werken en dan 's avonds nog snel een wandeling en terug die kennel in. Doe je dit, dan zal je snel zelf een voorbeeld zijn van die slechte verhalen want je Siberian zal alles doen om je aandacht te trekken.

 

Een Siberian is ontstaan bij de Inuit eskimo's die ze hielden in grote roedels om voor de slede hun werk te doen. Het waren cruciale onderdelen in overleven voor deze mensen en daarom ook dat Siberians heel goed in een groep of roedel kunnen leven.

Die roedel kan bestaan uit honden, andere Siberians, dieren... maar vooral ook uit mensen.

 

Geef een Siberian die roedel en je zal een vriend hebben voor het leven.

Hoe een puppy matchen?

We werken niet met een volgorde op een wachtlijst. We nemen op voorhand enkele reservaties aan en vanaf dat de pups geboren zijn kijken we verder aan de hand van hoeveel pups we hebben hoeveel er nog beschikbaar zijn.

Het is belangrijk voor ons dat we de wensen van de nieuwe eigenaar kennen maar ook dat we de karakters van onze puppies kennen.

Niemand is er mee gewonnen dat je een zwarte pup wilt en dat je er eentje kiest die wat rustiger is, terwijl je als eigenaar graag kilometers gaat lopen. Iemand met weinig ervaring heeft er ook niets aan dat hij die rode puppy wilt die een heel dominant karakter heeft dat een sterke hand vereist.

Het zijn die zaken die voor ons belangrijk zijn. Een puppy in huis halen is voor de rest van het leven van die puppy en zowel puppy als de nieuwe eigenaar moeten tevreden zijn met elkaar!

Prijs en waarom

Wij hebben bewust onze prijs laag gehouden en de prijs voor een puppy is 950 euro, afgehaald op 8-9 weken. Als de puppy wat langer moet blijven en wij dus de opvoeding op ons nemen voor een aantal weken dan vragen wij daarvoor 150 euro. Tevens vragen wij een voorschot van 250 euro vanaf het moment dat je zeker een puppy wilt.

 

Onze prijs is lager dan de gemiddelde prijs van een stamboom Siberian die rond de 1000-1250 euro ligt. Er zijn ook veel nesten van Siberians zonder stamboom die vaak ook 650-750 euro vragen en prijzen in de broodfok liggen heel breed 500-1500 euro afhankelijk van de vraag en kleur.

De lagere prijs betekent niet dat onze honden minder gezond zijn of minder mooi of een slechter temperament hebben.

 

Onze honden zijn geen bron van inkomsten daar wij allebei van thuis uit werken en we willen mensen de kans geven om een Siberian in huis te halen met een goede achtergrond en waar wij ons best voor gedaan hebben om een leuke huisgenoot te zijn voor nieuwe eigenaars.

Voor ons is dit een passie en liefde voor het ras, geen business of inkomstenbron.

Contract

Al onze puppies worden verkocht met contract. Wettelijk zijn wij dit niet verplicht maar toch volgen wij daar de wettelijke procedures.

Dit betekent ook dat onze puppies niet zomaar beschikbaar zijn om mee te kweken. Als de nieuwe eigenaar dit kenbaar maakt aan ons dan valt daar altijd over te praten.

Maar het belangrijkste van dit contract is dat de nieuwe eigenaar zorgt voor een goede toekomst voor de pup en bij problemen naar ons komt en ervoor zorgt dat een pup nooit of te nimmer in een asiel moet terechtkomen.

Naam van de puppy

2020 is stamboom technisch het jaar waarin de stambomen moeten beginnen met de letter T. Concreet betekent dit dat de puppy een naam zal krijgen in de vorm van Anuniaq Txxxx (maximaal 25 karakters, inclusief spaties, normaal kiezen de nieuwe eigenaars deze stamboomnaam). Dit betekent echter niet dat de roepnaam ook met een T dient te starten maar als fokker vinden wij het altijd wel leuk als mensen toch creatief zijn met die letter.

Corona

Het corona virus heeft ook een impact op ons en de bezoeken voor onze puppies. We volgen daar van dichtbij de maatregelen en regels van de overheid en de aanbevelingen van de KMSH (de kennel club van België). Het is af te wachten dat wij de nodige vaccinaties, DNA afname en chippen door de dierenarts kunnen laten doorgaan op 7 weken.

Momenteel is het ons niet toegelaten om mensen op bezoek te laten komen. We hopen dat dit binnen een week of 3 toch mogelijk is maar we volgen de situatie op de voet.

Onze puppies hebben nog even tijd voordat ze het nest kunnen verlaten dus we hopen dat tegen dan we de nieuwe eigenaars op bezoek kunnen laten komen en kennis kunnen laten maken met onze puppies.

We doen er alles aan om de puppies klaar te maken om te vertrekken op 8-9 weken maar we zullen hierbij de maatregelen van de overheid moeten opvolgen.

 

Wij kijken er alvast naar uit om in contact te komen met jullie hopelijk met een bezoekje maar anders via mail, telefoon, video gesprek.

Alle puppies van dit nest zijn momenteel gereserveerd en we hebben reeds veel interesse voor de volgende nest dit najaar.

Indien interesse graag een berichtje om een pup later dit jaar te reserveren.

 

groetjes,

 

Benny en Sylvie en de rest van onze roedel

 

Tel: (0032) (0)474 379737 Sylvie Van Den Bogaert

Tel: (0032) (0)496 107520 Benny Van Gorp

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Eerste week

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Tweede 

week

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Derde

week

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Vierde

week

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Zesde

week

Moeder Roxy

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Moeder Roxy

press to zoom
1/5